Meestgestelde vragen

Wat is het relinen van een riolering?
Met relinen renoveren en repareren we leidingsystemen zonder hak- en breekwerk. VSR Leidingrenovatie voorziet uw leidingsysteem van een kunststof binnenvoering. De liner neemt de functie van het oude leidingsysteem over. Na leidingrenovatie door VSR Leidingrenovatie heeft u geen last meer van opstoppingen of capaciteitsverlies door ruwe oppervlaktes, scheuren of obstakels. Het resultaat is een lucht- en waterdichte leiding.

Wordt een renovatie van de riolering met de liner techniek vergoed door de verzekering?
Het is afhankelijk van uw verzekering of het relinen van de riolering wordt vergoed. In de meeste gevallen kunt u de kosten van een vooronderzoek of camera inspectie declareren. Daarnaast vergoeden de meeste polissen eveneens het herstel van de riolering door relinen. Raadpleeg uw verkeringsadviseur voor meer informatie.

Zorgt het relinen van een riolering voor overlast?
Leidingrenovatie op de traditionele manier betekent vaak hak- en breekwerk en overlast. De innovatieve reliner techniek veroorzaakt weinig overlast. Het aanbrengen van de liner gebeurt vanuit de buitenzijde van de woning. Het renoveren van uw riolering duurt slechts 1-2 dagen. Hiermee beperken wij de overlast voor u tot een minimum.
Wat zijn de voordelen van relinen ten opzichte van het traditioneel vervangen van de riolering?
In 95% van de gevallen is het relinen van een riolering prijstechnisch gunstiger dan traditioneel vervangen. Daarnaast wordt de overlast met deze innovatieve techniek beperkt tot een minimum. Wanneer de riolering niet gemakkelijk bereikbaar is, is relinen goedkoper dan de traditionele methode. Heeft u een asbest riolering? Ook dan is relinen de beste keuze. Bij relinen mag buiten het asbestbesluit om gewerkt worden.

Hoe lang nemen de werkzaamheden in beslag?
VSR Leidingrenovatie werkt aan rioolrenovatie voor grote en kleine projecten. Voor woonhuizen geldt dat rioolrenovatie door het aanbrengen van een liner binnen 1 dag klaar kan zijn. Voor flats, wooncomplexen en (kantoor) hoogbouw beperken we de overlast voor gebruikers en bewoners tot een minimum. Binnen 2 dagen is de standleiding gerenoveerd.
Voor welke leidingen is relining geschikt?
Deze innovatieve techniek is geschikt voor vuil water en schoon water leidingen, zowel horizontaal als verticaal (standleiding), rookkanalen en ventilatiekanalen in woningen, kantoren, flats, zorginstellingen, scholen en industriële gebouwen.
Relinen kan worden toegepast op buizen met een diameter van 50-250mm en in overleg zelfs op de kleinere leidingen of buizen met een diameter van 32 of 40mm. Materiaalsoorten zoals PVC, gietijzer, staal, gres, beton en zelfs asbest zijn geen probleem.

Kan ik tijdens de werkzaamheden gebruik maken van toilet en het rioleringssysteem?
Tijdens de voorbereidende werkzaamheden kan het hele rioleringssysteem gebruikt worden. Tijdens het aanbrengen, uitharden en openfrezen van de aansluitingen kan men geen gebruik maken van de riolering. Om u zoveel mogelijk van dienst te zijn verstrekken wij voor deze periode een chemisch toilet.

Hoe waarborgt VSR Leidingrenovatie de kwaliteit van het relinen?
Relinen is een uiterst secure techniek. VSR Leidingrenovatie werkt daarom altijd volgens kwaliteitsnorm BRL 5216 om continue kwaliteit te waarborgen. Na het aanbrengen van de liner en voor het openfrezen van de aansluitingen, voeren wij altijd een dichtheidsmeting uit. Daarnaast maken we aan het einde van de werkzaamheden een opleveringsinspectie.

In het leidingverloop zijn bochten aanwezig. Is dit een probleem?
Bochten in een rioleringssysteem kunnen probleemloos van een liner worden voorzien. De liner verlijmt zich aan de buiswand van de bocht en volgt de originele vorm van de leiding. Diametersprongen zijn hierdoor eveneens geen probleem. De kunststof binnenvoering is naadloos en blijft meewerken met de invloed die kou en warmte op de woning of het gebouw hebben.

Kan een liner ook in een leiding met industriële toepassing worden aangebracht?
Wanneer men een leiding met industriële toepassing wil voorzien van een liner, is het goed om de samenstelling van het medium dat door de riolering loopt te kennen. Op basis van deze gegevens selecteren we een passende hars en liner.

Moet ik als opdrachtgever voor projectmatige rioolrenovatie mijn huurders informeren?
VSR leidingrenovatie ontzorgt u graag rondom de leidingrenovatie. Van alle voorbereidingen en de noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen tot aan de oplevering. Desgewenst informeren wij de bewoners over het relinen. Afhankelijk van de grootte van het complex geven wij individuele telefonische toelichting, verzorgen wij brieven voor bewoners, geven we planningsinformatie en verzorgen we presentaties (bij hoogbouwsituaties of projectmatige woningen).

Neem contact op

Tel: 0165 - 393 260

Offerte particulier Offerte zakelijk