Aanbrengen liner

De twee componentenhars wordt gemengd en in de liner aangebracht. Vervolgens wordt de flexible liner op de juiste wanddikte verdeeld door een wals. Door de groene epoxyhars is de doordrenking van de liner visueel goed te controleren. Om de liner zit een beschermende folie. Op deze manier kan de liner schoon worden getransporteerd. De liner wordt vervolgens via de Liner-drum in de leiding aangebracht. Uiteraard wordt ook dit proces gestuurd door een camera.

Invoerpunt liner

Een voordeel van deze manier van leidingrenovatie is dat één invoerpunt voldoende is om het relinen uit te voeren. Voor hoogbouw wordt de liner vaak aangebracht vanaf het dak naar beneden (in de berging). Bij laagbouw brengen we de liner in vanuit het ontstoppingsstuk of de verzamelput voor de woning naar de achterzijde van de woning. Op deze manier zijn hak- en breekwerkzaamheden niet nodig of blijven tot een minimum beperkt.

Uitharden liner

Na het aanbrengen, heeft de liner tijd nodig om uit te harden. Dit kan door (koude) lucht of versneld door warmte (stoom). Uitharden middels warme lucht maakt het mogelijk om binnen 1 dag leidingen te relinen.

Lucht- en waterdicht relinen

Dankzij onze unieke, naadloze liner zijn bochten, diametersprongen, aansluitingen, scheuren en andere obstakels geen probleem voor het lucht- en waterdicht relinen van de leidingen. De speciale twee componenten epoxyhars zorgt ervoor dat de egale verdeling in de liner altijd behouden blijft, ook bij verticale (stand)leidingen of ventilatiekanalen.

Meer informatie over aanbrengen en uitharden liner

Wilt u meer informatie over het aanbrengen en uitharden van de liner? Of heeft u vragen over lucht- en waterdicht relinen van leidingen?

Neem direct contact op

Neem contact op

Tel: 0165 - 393 260

Offerte particulier Offerte zakelijk