Voorbereiden relinen

Na reinigen van de leidingen, wordt de mobiele werkplaats voor relinen geïnstalleerd. Bij hoogbouw projecten plaatsen onze vakmensen containers op het dak en brengen we indien noodzakelijk valbeveiliging aan. Bij laagbouw staat de werkplaats voor het pand of de woning. De te renoveren leiding met aansluitingen wordt ingemeten. Bochten, diametersprongen en obstakels worden vastgelegd.

Mengen epoxyhars voor relinen

Zodra de voorbereidende werkzaamheden zijn voltooid en de leiding voor renovatie is vrijgegeven, wordt de speciale hars gemengd. Afhankelijk van het soort leiding en het materiaal van de leiding, gebruiken we verschillende typen liner en hars. Enkele bijzondere toepassingen:

  • Asbest kanaal: aanbrengen van een liner in een asbest kanaal mag formeel buiten het asbestbesluit om. Tijdens het renoveren komen er geen asbest vezels vrij.
  • Rookkanaal: hiervoor gebruiken we een speciale combinatie van liner en hars die bestand is tegen continue hoge temperaturen en aantasting door zuren die zich in het condensaat van de rookgassen bevinden.
  • Ventilatiekanaal: voor het luchtdicht maken van ventilatiekanalen in hoogbouw gebruiken we een speciale zelfdovende epoxyhars.

Flexibele, naadloze liner

VSR Leidingrenovatie werkt met een unieke liner – epoxy techniek. De rondgeweven liner heeft geen stiknaad. Bij diametersprongen en bochten kan de liner daarom flexibel meebewegen en wordt plooivorming aan de binnenzijde van de leiding voorkomen. De epoxyhars is een thermoplast en blijft meewerken met de invloed die kou en warmte op de woning of het gebouw hebben.

Meer informatie over voorbereiden relinen

Wilt u meer informatie over de voorbereidingen die VSR Leidingrenovatie treft voor het relinen van leidingen?

Neem direct contact op

Neem contact op

Tel: 0165 - 393 260

Offerte particulier Offerte zakelijk